Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ilość cukru każdy może sobie regulować wg własnych upodobań :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Aronię przebrać i umyć. Umyte owoce przełożyć do garnka zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu. Gotować aż dżem nabierze odpowiedniej konsystencji. Gorący dżem przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut. Następnie słoiczki odstawić do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego