Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka smażona z cebulą, podana z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 231
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 444
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 469
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 231
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 444
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 469
Składniki
Wątróbkę kroimy w pożądane kawałki, moczymy w kilku wodach, odciskamy z wody i odsączamy na sicie. Każdy kawałek wątróbki osuszamy w papierowych ręczniczkach. Doprawiamy pieprzem ziołowym (nie solimy) i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Długo nie smażymy, tylko do zarumienienia się kawałków.
W między czasie smażymy pokrojoną w talarki cebule. Cebule przed smażeniem lekko solimy, posypujemy majerankiem. Gdy cebula jest ładnie zeszklona układamy na nie podsmażone na rumiany kolor kawałki wątróbki i dusimy około 10 minut pod przykryciem, na wolnym ogniu. Możemy podczas duszenia przemieszać wszystko. Uduszone wątróbki podajemy z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami. Smacznego!!!