Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kokosowe Ewy Wachowicz, przygotowane na mące orkiszowej, polane białą czekoladą z prażonymi wiórkami kokosowymi, to jedno z prostszych i szybkich w wykonaniu deserów. Idealne do popołudniowej kawki. Sprawdzi się na różnych imprezach. Miłośnicy kokosu będą zachwyceni.
Polecam.
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 683
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2178
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1482
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 683
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2178
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1482
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Składniki
Miękkie masło utrzyj w misce. Dodając cukier małymi porcjami, ucieraj mikserem do połączenia składników. Wbij jajka, jedno po drugim i nadal ucieraj. Mękę przesiej na sitku i połącz ją z proszkiem do pieczenia. Wsypuj powoli do ucieranej masy, nadal mieszając mikserem.
Do masy wlej mleko i ucieraj. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i przemieszaj mikserem na wolniejszych obrotach.
Keksówkę natłuść masłem klarowanym i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego do 170 st. piekarnika i piecz ok. 45 minut.
Białą czekoladę rozpuść wraz z masłem klarownym w kąpieli wodnej. Polej nią wystudzone ciasto, a wierzch posyp uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.