Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach. Wszystkie jednak mają pewną cechę wspólną – są dość praco- i czasochłonne. Dlatego ten przepis na szybkie ciasto z jabłkami z pewnością przypadnie ci do gustu i uratuje sytuację, kiedy nagle pojawią się niespodziewani goście. Koniec z godzinami spędzonymi w kuchni, by poczuć ten wyjątkowy smak pieczonych jabłek z cynamonem. Wystarczy kilkanaście minut przygotowań i niecała godzina pieczenia.
Blaszka o wymiarach 20x30 cm
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 52
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 52
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Składniki
W misce umieść: jajka, cukier, aromat waniliowy, jogurt i olej. Wszystko razem wymieszaj. Dodawaj stopniowo przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj wszystko mikserem na gładką masę. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i duś na nim kawałki jabłek z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym przez ok. 5 minut. Na koniec dodaj 1 łyżeczkę cynamonu.
Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do niej najpierw masę, a następnie rozłóż równomiernie kawałki jabłek. Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Szybkie ciasto z jabłkami piecz przez ok. 50 minut. Przed podaniem posyp placek drugą łyżką cynamonu. Ciasto świetnie pasuje z gałką lodów waniliowych.