Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czym marynować polędwiczki wieprzowe? Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Nasza propozycja charakteryzuje się intensywnym, ostrym, ziołowym smakiem. Do przygotowania tej marynaty przyda się: ketchup, musztarda, ocet balsamiczny, sól, rozmaryn i tymianek. Polędwiczki tak zamarynowane będą kruche i soczyste.
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1490
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 98
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 185
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1490
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Kroimy na kawałki ok. 4 cm, lekko rozbijamy dłonią i przekładamy do miski. Do osobnej miseczki dajemy ketchup, musztardę, roztarty czosnek, pokrojoną w plasterki papryczkę, ocet balsamiczny, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak zrobioną marynatę łączymy z polędwiczkami, dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią miskę i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Marynata gotowa!