Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki wołowe Magdy Gessler to przepis, którego korzenie sięgają przedwojennej Polski. W daniu znajduje się całe bogactwo mięs, dzięki czemu zupa ma tak wyjątkowy i aromatyczny smak. Duża ilość składników i niewiele wody – to przepis na sukces. Całość ma wyjątkowo ziołowy i przyjemny aromat. Jednocześnie potrawa jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Całe mięso przenieś do dużego garnka i zalej wodą tak, by ta ledwo przykrywała mięso. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Postaw garnek na małym ogniu.
Do zupy dodaj całą włoszczyznę, wcześniej pokrojoną. Dorzuć także związane, świeże zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotuj całość do miękkości mięsa, przez ok. 1-2 godziny. Wyłów gicz, szponder, kości, goleń, ogon oraz drób. Oddziel tyle mięsa od kości, ile da radę. Przełóż je z powrotem do zupy.
Wyjmij zioła i dodaj pozostałe przyprawy do smaku. Flaki wołowe Magdy Gessler podawaj na ciepło, z dodatkiem pieczywa.