Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe, niewiele składników a pyszny smak gwarantowany, serdecznie polecam :-)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Składniki
1. 3 torebki ryżu gotujemy w osolonym wrzątku przez 16 minut, a następnie odstawiamy na bok. 2. W większym garnku rozgrzewamy trochę oliwy i smażymy 1 cebulę pokrojoną drobno, do zeszklenia. 3. Następnie wrzucamy 350 g mrożonego groszku z marchewką i chwilę smażymy. Następnie przyprawiamy np. curry, solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Chwilę smażymy. 4. Następnie warzywa zgarniamy na jedną stronę garnka, w to miejsce wbijamy 1 jajko, łyżką drewnianą rozkłócamy i smażymy, i mieszamy z całością. 5. Następnie dodajemy ugotowany ryż, mieszamy i chwilę smażymy. 6. Dodajemy sos sojowy, mniej więcej 1 łyżkę lub więcej. Mieszamy i chwilę smażymy. 7. Ewentualnie jeszcze trochę przypraw np. soli. 8. Na koniec jeszcze trochę tartego sera grana padano lub parmezanu i gotowe. Podajemy przyozdobione świeżymi listkami bazylii i posypane tymże serem. Smacznego :-)