Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ślimaczki z ciasta francuskiego to przekąska, która zawsze jako pierwsza znika ze stołu. Doskonale sprawdza się na domówkach. Można przygotować je również na przyjęcie w ogrodzie lub piknik. Są tak dobre, że z pewnością na jednym się nie skończy. Lepiej od razu przygotujcie podwójną porcję.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34683
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34683
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Na całej jego powierzchni rozprowadzamy dwie łyżki passaty pomidorowej. Następie posypujemy ciasto równomiernie ziołami prowansalskimi.
Układamy obok siebie plastry szynki, następnie przykrywamy je plasterkami żółtego sera.
Ciasto francuskie zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Następnie kroimy ciasto na 15 równych części.
Ślimaczki przekładamy na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Przekąski pieczemy przez około 15-20 minut do zrumienienia.
Ślimaczki z ciasta francuskiego podajemy solo lub w towarzystwie ulubionych sosów.