Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pożywna zupa z młodych buraczków. Można ją przygotować z jajkiem albo z młodymi ziemniakami.
...ale pyszny.
Odsłon: 83
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 660
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 842
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 28
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 63
...ale pyszny.
Odsłon: 83
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 660
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 842
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 28
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 63
Składniki
Buraczki razem z liśćmi dokładnie opłukać i drobno pokroić. Drobno pokroić cebulę, posolić i wygnieść, tak aby puściła sok (dzięki temu będzie mniej ostra) Roztopić większość masła w dużym garnku, i wrzucić cebulę. Smażyć aż się zeszkli. Dodać drobno pokrojone korzenie buraków, kiedy się podsmażą dodać pokrojone liście buraków. Posiekać koperek i dodać do garnka. Doprawić wszystko pieprzem i solą. Kiedy buraczki będą prawie miękkie wlać odrobinę wody, tak aby przykryła buraki. Dusić do miękkości. Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku. W drugim garnku ugotować w lekko osolonej wodzie młode ziemniaki. Na pozostałym maśle podsmażyć drugą, pokrojoną cebulę i okrasić nią ugotowane ziemniaki.