Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne desery przyjmują przeróżną formę w zależności od regionu. Tradycyjne makówki to jedna z tych potraw, na którą Ślązacy czekają przez cały rok. Jest to wyjątkowo bogaty, a jednocześnie prosty deser, który powinien poznać każdy.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Mak przesyp do garnka, a następnie zalej go mlekiem. Wszystkie orzechy oraz suszone orzechy z grubsza posiekaj, a następnie dodaj je do maku. Gotuj całość na niewielkim ogniu przez około 25 minut, często mieszając. W tym czasie masa powinna zgęstnieć.
Bułki pokrój na niezbyt grube kromki. Przygotuj dużą, wysoką miskę, a następnie układaj w niej naprzemiennie masę makową i zamoczone w mleku bułki. Wierzch udekoruj bakaliami. Całość wstaw do schłodzenia do lodówki na minimum 3-4 godziny a najlepiej na całą noc.