Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przygotować również jako rozgrzewającą przekąskę na imprezę. Gulasz świetnie smakuje podawany z ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem. Zobaczcie, jak w kilka chwil przygotować to niezwykłe danie.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 274
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 35
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 152
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 46
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 274
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 35
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 152
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 46
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałeczki i dokładnie wymieszaj z przyprawami. Następnie odstaw mięso na około 30 minut w chłodne miejsce.
Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. W garnku rozgrzej dwie łyżki oliwy, na rozgrzany tłuszcz wrzuć pieczarki. Posól i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
Wyciągnij miskę z kurczakiem. Obtocz kawałki mięsa w mące. Następnie dodaj je do garnka z pieczarkami. Dolej bulion i duś przez 15 minut.
Gotowy gulasz podawaj z gotowanymi ziemniakami. Na koniec talerz udekoruj posiekaną natką pietruszki.