
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
28 września 2013
Macie może jakieś pomysły co można zrobić z plastrów schabu bez kości oprócz kotletów schabowych?
Z góry dzękuje za odpowiedzi
28 września 2013
https://smaker.pl/szukaj.html?search_engine=schabowe
21 grudnia 2011
Ja pekluję mięso /schab, karkówka/ w ten sposób: kupuję sól peklową firmy Prymat. Torebka wystarcza na około 1,2 kg
mięsa. Przygotowuję zalewę: gotuję 1,5 l wody, dodaję 10 ząbków czosnku, 4 liście laurowe, 10 ziaren ziela angielskiego.
Po wystudzeniu wsypuję torebkę / około 3 łyżek/ soli peklowej, którą rozpuszczam. Wkładam mięso i zostawiam pod
przykryciem w chłodnym miejscu na 4-5 dni. Po tym czasie wyjąć z zalewy i upiec z dodatkiem przypraw.
Na skróty