
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
21 maja 2011
Myszko ,wszystkie ,jesienią tanie jabłka kupuje u znajomych na placu ,obierania pół dnia ,a potem do gara ,podduszamy moment i do słoików ,pasteryzcja i w zimie oraz na wiosne i za 2 lata jabłka w słoiku są na szarlotkę czy inne placki ,oj widzę ,że mało umiecie !
22 maja 2011
Myszko, do szarlotki, wg mnie, tylko jabłka kwaśne, a niezastąpione są antonówki. We wrześniu robię pokażny zapas
w słoikach, ale jabłek nie przesmażam. Obieram, ścieram na tarce jarzynowej, lekko słodzę i ściśle umieszczam w
słoikach, po czym pasteryzuję przez 20 minut.Przygotowując szarlotkę doprawiam jabłka cynamonem i są jak świeże.
Pozdrawiam.
21 maja 2011
jestem ciekawa jakie waszym zdaniem sa najlepsze jablka do zasmazenia na szarlotke?? ja uwazam ze papierówki i antonówki...
Na skróty