Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 4543
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 82
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 157
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 599
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 4543
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 82
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 157
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z...
Odsłon: 599
Składniki
Żółtka ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W małym garnuszku rozpuszczamy margarynę, następnie powoli wlewamy utarte z cukrami żółtka i energicznie cały czas mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Wyłączamy gaz i odstawiamy masę na jakieś 10 min, aby nam trochę zgęstniała.
Bierzemy jeden płat wafla i smarujemy go marmoladą, układamy obok siebie herbatniki i polewamy gęstniejącą masą, przykrywamy drugim waflem i powtarzamy czynność aż do skończenia się masy. Całość obciążamy np. deską do krojenia i słoikami lub czym tam chcecie. Odstawiamy najlepiej na całą noc, aby nam to wszystko ładnie się połączyło.