Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie, smaczne i aromatyczne, można przygotować przy gościach, ja zawsze tak robię. Oczywiście dla ułatwienia lepiej wcześniej przygotować potrzebne składniki. Smacznego
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1799
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 270
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1799
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 270
Składniki
2-3 ząbki czosnku + pietruszka, blendujemy, lub drobno kroimy. Na dużą i głęboką patelnię ( 29cm średnicy ) wylewamy olej, tak by przykrył dno i dodajemy masło oraz pietruszkę z czosnkiem, podgrzewamy. Krewetki smażymy krótko, około 3 minut z każdej strony, do zaróżowienia. Dodajemy wino i przyprawy oraz sok z jednej cytryny. Można przykryć na 2-3 minuty. Podajemy z kawałkiem bagietki i ćwiartką cytryny oraz białym winem. Serdecznie polecam.