Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł dla miłośników omletów i chleba tostowego. Taka kanapka na ciepło to rewelacyjny propozycja na pyszne śniadanie lub kolację. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a kanapka prezentuje się rewelacyjnie. U mnie w domu wszystkim smakuje i znika błyskawicznie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka wbijamy to miski, dodajemy sól oraz pieprz i roztrzepujemy trzepaczką, następnie dodajemy szczypiorek. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i wlewamy jajka. Kiedy omlet zacznie się powoli ścinać na wierzch kładziemy pieczywo.
Po kilku sekundach, kiedy kromki wchłoną część jajka, przekładamy na drugą stronę, tak, aby pieczywo znalazło się na spodzie. Następnie zbieramy wystające brzegi omletu do środka, tak aby nie wystawały poza kromki. Układamy najpierw plasterek sera, szynki i jeszcze sera. Omlet składamy do środka, w ten sposób powstanie kanapka. Podsmażamy ją jeszcze delikatnie z obu stron do uzyskania ładnego rumianego koloru. Podajemy z ulubionymi warzywami lub sosami. Smacznego!
Kanapka (sandwich) na ciepło z omletem, serem i szynką