Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wolno duszona łopatka z sarniny to obok giczy dla mnie jest najbardziej cudownie soczystą i mięciutką częścią sarniej tuszy.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 27
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 375
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 427
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 27
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 375
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 427
Składniki
Umytą łopatkę kroję na pół ( przecinam chrzęść między kośćmi). Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle( ja dusiłam w żeliwnym garnku), dodaję pokrojoną cebulę, pokruszony grzybek i sos Worcester. Smażę do zrumienienia cebuli, podlewam szklanką gorącej wody i duszę na wolnym ogniu pod przykryciem około 3-4 godziny. Pod koniec duszenia przyprawiam solą i pieprzem.
Mięso jest gotowe gdy łatwo odchodzi od kości.
Mięso podałam z marchewką z ziemniakami i sezonową surówką.