Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem budyniowy to nic innego jak ugotowany budyń , wystudzony a następnie połączony z masłem i z mascarpone. Taki krem budyniowy można łączyć z innymi serami np. serkiem ricottą albo philadelphia też fajnie się sprawdzą w kremie budyniowym. Poza tym możemy dodać ugotowaną pokrojoną galaretkę. Jest dużo różnych inspiracji.
garnek , mikser,
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Krem budyniowy z mascarpone; Do dużej szklanki wlać pół szklanki mleka, wsypać budynie i rozmieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrami , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem i porcjami dodawać do zimnego budyniu miksując do połączenia składników. Na koniec do masy wmieszać serek mascarpone.
Ugotowany , wystudzony budyń.
Łączenie budyniu z masłem.
Wmieszanie serka mascarpone.
Pyszny krem gotowy.