
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
29 czerwca 2009
Witam, szukam przepisu na ketchup na zimowe zapasy, jeśli ma ktoś jakiś sprawdzony będę bardzo wdzięczny za podanie! :)
29 czerwca 2009
Ja robię coś, bardziej jako sos pomidorowy, bo nie jest tak gęsty jak ketchup...
Pomidory, obrane ze skóry, należy pokroić drobno. Na odrobinie oleju zeszklić małą cebulę, dodać pokrojone pomidory, doprawić troche solą, szczypta cukru, dużą ilością pieprzu i ziół (bazylia, oregano, tymianek). To zagotowac razem, aż powstanie spójna masa, zmiksować i gorące jeszcze przelać do słoików, mocno zakręcić (wtedy juz nie trzeba pasteryzować). Jak dłużej pogotujesz, bez przykrywki, będzie trochę gęściejsze. Można też dodać odrobine papryki, fajnie sie komponuje. Ja takiego sosu używam np. jako bazy do leczo zimą. :)
30 czerwca 2009
Kosztował ktoś z was może kawy RIKORE czy coś takiego?? szukam delikatnej kawy, trochę gęściejszej niż zwykła, do picia na zimno (coś prawie jak koktajl, lub gainer), a reklama rozbudziła moją wyobraźnie :)
Na skróty