Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, biała parzona kiełbasa zapiekana w piekarniku z cebulą. Świetnie smakuje podawana z chlebem i chrzanem lub ćwikłą, można ją również serwować jako dodatek do barszczu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wyłączamy palnik, białą kiełbasę zanurzamy w gorącej wodzie. Garnek przykrywamy i odstawiamy do zaparzenia na około 15-20 minut.
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni z roztopionym smalcem. Kiełbaskę lekko przyrumieniamy na patelni. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem.
Połowę podsmażonej cebuli przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sparzoną kiełbaskę nakłuwamy wykałaczką i układamy jedną obok drugiej. Kiełbaski smarujemy musztardą i przykrywamy drugą połową podsmażonej cebuli.
Białą sparzoną kiełbasę z cebulą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra -dół). Pieczemy przez około 20-30 minut. Podczas pieczenia 2-3 otwieramy piekarnik, kiełbaski polewamy sosem powstałym w wyniku pieczenia.
Kiełbaski podajemy na ciepło z kromką chleba.