Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem często kiszę kapustę z różnymi dodatkami ale tylko do bieżącego spożycia. Jest smaczna i zdrowa. Można ją wyjmować ze słoika i od razu, bez żadnego doprawiania spożywać. Można dodać oleju.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 635
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 635
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski i posolić. Chwilę wygniatać by puściła sok. Odstawić na 15 minut. Dodać starte jabłka, marchewkę i drobno pokrojoną paprykę oraz cukier. Wymieszać. Przełożyć do 3-litrowego słoja lub kamiennego garnka. Lekko ubić. Słoik obciążyć, nakryć ściereczką. Każdego dnia "przebić" kapustę trzonkiem drewnianej łyżki by gromadzące sie gazy miały ujście. Po tygodniu kapusta jest gotowa do spożycia.