Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najsmaczniejszych wspomnień dzieciństwa. Kluski kładzione z boczkiem i cebulką to rewelacyjne danie, po które chętnie sięgam, kiedy chce przygotować szybki i smaczny obiad. Składniki do przygotowania tej potrawy powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 101
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 36
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 101
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 306
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka, dodajemy sól i wlewamy wodę. Składniki energicznie mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta.
W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli. Z przygotowanego ciasta przy użyciu dwóch łyżek formujemy małe kluseczki, które kładziemy na osolony wrzątek. Gotujemy przez około 1-2 minuty od wypłynięcia klusek na powierzchnię.
Ugotowane kluski odcedzamy na durszlaku.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Do skwarek dorzucamy pokrojoną cebulę. Składniki smażymy jeszcze przez chwilę, aż cebulka zmięknie.
Kluski kładzione serwujemy ze skwarkami i cebulką. Smacznego!