Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski przecierane są przygotowywane z tartych surowych ziemniaków. To świetna alternatywa dla kopytek. Warto wiedzieć, że aby kluski się nie rozpadały konieczne jest stracie ziemniaków na najmniejszych oczkach tarki.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 652
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 652
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Cebulę i boczek pokrój w kostkę. Wrzuć wędlinę na rozgrzaną patelnię, gdy wytopi się tłuszcz dodaj cebulę. Smaż do momentu, aż boczek się zarumieni, a cebula zeszkli.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij z nadmiaru płynu i przełóż do dużej miski.
Dodaj jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszaj.
Zagotuj wodę ze szczyptą soli w dużym garnku. Za pomocą łyżki nabieraj odrobinę ziemniaczanej masy i umieszczaj ją we wrzątku.
Po wrzuceniu klusek do garnka lekko zamieszaj wodę. Gdy wypłyną na wierzch gotuj jeszcze przez 5 minut. Wyławiaj je za pomocą łyżki cedzakowej.
Podawaj wraz boczkiem i cebulą.