
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
24 czerwca 2009
Chcę zrobić paszteciki z męsem, ale bez wątróbki. Czy powinnam bardzo drobno pomielic mięso, żeby masa była gładka? A może jest jakiś inny sposób? Dodać coś specjalnego? Pomóżcie proszę. :)
22 grudnia 2008
czy ktoś zna przepis na krokiety z kapustą słodką i kurczakiem???
25 czerwca 2009
Nieprawda!!klasyczne paszteciki które robiły nasze babcie są z ciasta kruchego-przyprawionego na słono a nie z francuskiego!Mięso ugotowane i przemielone,moze byc róznego rodzaju,pomieszane , odkładane i zamrażane wcześniej jako baza róznych wywarów mięsnych.Kiedy sie juz uzbiera odpowiednia ilość mozna je odmrozić, przemielić , doprawić przesmażoną cebulką, czosnkiem, maggi( bardzo podnosi jego smak), pieprzem.Co kto lubi.Ja jeszcze je chwilkę smażę na oleju(niewielka ilość oleju),żeby sie wszysko dobrze połączyło i nadzienie było takie kleiste a nie suche.Jak ktos lubi ciasto francuskie oczywiście też może być.Naleśniki to raczej do krokietów.
Na skróty