Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny schabowy smażony na smalcu, tak pyszny, że znika z talerza błyskawicznie.
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6421
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 167
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 80
Dawniej domową kiełbasę do słoików wyrabiało się w wielu domach regularnie. T...
Odsłon: 6421
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 167
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 80
Składniki
Karkówkę i schab rozbij tłuczkiem na cienkie plastry tej samej wielkości. Mięso dopraw solą i pieprzem i odstaw na pół godziny.
Cebulę obierz i rozdrobnij w malakserze, ewentualnie zetrzyj na tarce.
Każdy plaster karkówki posmaruj warstwą cebuli, przykryj plastrem schabu i mocno dociśnij, żeby się skleiły.
Przygotuj talerz z bułką tartą, drugi z mąką, w trzecim rozbij jajka z odrobiną soli i pieprzu (dodatkowo).
Złączone ze sobą kotlety obtocz w mące, potem zanurz w jajku i panieruj w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej smalec, kotlety smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj zaraz po usmażeniu, wtedy smakują najlepiej.
Ja kotlety podałam z tłuczonymi ziemniakami oraz sałatką z gotowanych buraków. Jak przygotować taką pyszną sałatkę możesz dowiedzieć się z innego mojego przepisu.
Smacznego :)