Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, wilgotne kotlety mielone z kaszą manną. Są zdecydowanie smaczniejsze od tradycyjnych mielonych z bułką tartą. Mała zmiana, a efekt zachwyca.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, kaszę mannę, sól i pieprz. Składniki łączymy ze sobą.
Zwilżamy dłonie wodą. Formujemy kotlety.
Kotlety mielone z kaszą manną smażymy na rozgrzanej patelni z klarowanym masłem.
Mielone podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.