Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Dodatek sosu pieczarkowego sprawia, że kotlety są jeszcze bardziej soczyste. Doskonale smakują również na drugi dzień po podgrzaniu. Do tego gotowane ziemniaki oraz surówka i mamy gotowy obiad.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 898
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 323
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 898
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 323
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z klarowanym masłem.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki i podsmażoną cebulkę. Składniki wymieszaj dłońmi. Następnie zwilż dłonie i uformuj równej wielkości kotlety.
Kotlety mielone podsmaż z dwóch stron na patelni z klarowanym masłem.
Przygotuj sos. Zacznij od obrania cebuli, pokrojenia jej w kostkę i podsmażenia na patelni z klarowanym masłem. Następnie umyj dokładnie pieczarki, pokrój na plasterki i dorzuć na patelnię. Smaż do niemal całkowitego odparowania wody.
W miseczce połącz ze sobą śmietankę i skrobię ziemniaczaną, dodaj pół szklanki wody. Składniki dokładnie wymieszaj, następnie przelej na patelnię z pieczarkami.
Usmażone kotlety mielone zanurz w sosie pieczarkowym. Podawaj z ziemniakami i surówką.