Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety w lżejszej wersji bo pieczone w piekarniku. Przygotowuje się je praktycznie tak samo jak tradycyjne mielone. Są zdecydowanie szybsze do zrobienia, a przy tym równie smaczne, puszyste i lekkie. Bez panierki i dodatkowego tłuszczu. Można upiec je solo na blaszce lub włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem pomidorowym.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 13
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2220
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 242
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1542
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 13
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2220
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 242
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1542
Składniki
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w bardzo drobną kostkę. Pokrojoną cebulę solimy.
Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.
Do miski przekładamy mięso mielone, cebulę i natkę pietruszki. Składniki przyprawiamy i mieszamy ze sobą.
Dłonie zwilżamy wodą. Formujemy równej wielkości kotleciki.
Uformowane kotlety przekładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Kotlety mielone pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez około 35 minut (do zarumienienia).
Upieczone mielone serwujemy z surówką i ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.