Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z borowików to prosta w wykonaniu, lecz bogata w smaku zupa, którą zachwycisz swoich domowników. Do prawdziwków wystarczy dodać cebulę, ziemniaki i śmietanę, by stworzyć wspaniałą potrawę o aksamitnej konsystencji. Chrupkości daniu nadadzą orzeszki pinii. Możesz także wykorzystać domowe grzanki na maśle. Do wykonania kremu z borowików możesz użyć tylko grzybów leśnych lub zastąpić je połową pieczarek.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 874
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 175
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9282
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 184
Polecam.
Odsłon: 874
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 175
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9282
Składniki
Oczyść borowiki, odetnij końcówki trzonków, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Możesz zostawić 2-3 grzybki do dekoracji i pokroić je w plasterki. Obierz ziemniaki i cebulę, po czym pokrój wszystko w kostkę.
W garnku rozpuść masło lub olej, wrzuć posiekaną cebulkę i lekko podsmaż na złoto. Dodaj grzyby, także chwilę przesmażaj, po czym dodaj ziemniaki i smaż całość kilka minut, aż z garnka zacznie się wydobywać przyjemny zapach. Wlej do garnka bulion, zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie zahartuj śmietanę i powolnym strumieniem wlej do zupy. Pozwól zupie się zagotować, zdejmij z ognia i zblenduj na krem. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj zupę udekorowaną kleksem ze śmietany, podsmażonym na maśle plasterkiem borowika i orzeszkami piniowymi.