Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem i kapustą
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki oprócz mąki zmiksować. Na koniec dodać mąkę i ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek. Kapustę zalać zimną wodą.Gotować do miękkości z odrobiną soli. Ugotowaną kapustę odcedzić i wystudzić. Odcisnąć dobrze z nadmiaru wody. Mięso pokroić w większą kostkę zalać wodą ok. 1-2 cm nad mięsem. Gotować z dodatkiem soli, pieprzu, liścia laurowego oraz ziela angielskiego do miękkości. Cebulkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na złoty kolor. Ugotowane mięso wraz z kapustą zmielić w maszynce. Na końcu do maszynki dodać cebulę wraz olejem. Farsz doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Gotowy farsz rozsmarować na naleśnikach zwinąć i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Podsmażać na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.