Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-11-2010
Pyszne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mięso na farsz zbierałam z mięs z kilku zup: oddzelałam mięso od kości i po kolei zbierałam do pojemniczka i mroziłam. Kiedy uzbierało się ok 0,5 kg, kupiłam 0,5 kg kapusty kwaszonej. Kapustę gotowałam kilka minut, odcisnęłam z wody, następnie zmieliłam razem z mięsem, dodałam dużo pieprzu. Na smalcu zrumieniłam 3 cebule i dodałam do zmielonego mięsa i kapusty: farsz gotowy. Smażymy naleśniki: Mleko, mąka, jajko, szczypta soli, ok 3 łyżki oleju. Jeśli dodamy oleju do ciasta, nie będzie trzeba smarować patelni tłuszczem podczas smażenia. Na naleśnika nakładamy farsz, plasterek serka topionego, zawijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju w miarę ze wszystkich stron. Podajemy z czerwonym barszczem.