Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne:)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35860
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35860
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 138
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 242
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Składniki
Masło i cukier utrzeć, dodać jajko,dalej mieszać mikserem i na koniec dodać olejek waniliowy. Przesiać mąkę (pszenną i kukurydzianą, wraz z proszkiem do pieczenia) i dodać do masy maślanej. Wymieszać łyżką. Schłodzić przez ok. 1/2 godz.
Formujemy ręką małe kulki, spłaszczamy je i palcem robimy wgłębienie, w które nakładamy odrobinę dżemu.
Na blachę wyłożona papierem do pieczenia ,wykładać uformowane ciasteczka. Pieczemy ok.15 minut, zależy od pieca. Najlepsza temp. 170-180 stopni.