Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka bez jajek przełożone dżemem.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i zagnieść ciasto. Jeśli będzie za suche, można dodać 1 łyżkę zimnej wody. Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką. W co drugim wyciąć kółko kieliszkiem. Piec ok. 15 min. w temp. 180ºC. Gdy ciasteczka ostygną, pełne krążki posmarować dżemem i przykrywać krążkiem z dziurką.