Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tym razem zrobiłam z gęsimi żołądkami ale można zrobić z kurzymi :)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 260
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 353
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 260
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 353
Składniki
Żołądki umyć i pokroić w paseczki, jarzynę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kostkę, przełożyć do szybkowaru zalać wodą, zamknąć, doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minut. Po tym czasie zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze i otworzyć, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku, zamknąć szybkowar i gotować ok 5-10 min. Smacznego