Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulebiaki z kapustą i grzybami
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski daje mąkę sól ,jajko ostudzony tłuszcz i drożdże rozpuszczone w cieplej wodzie zagniatam miękkie ciasto i odstawiam na 1-2 godziny by wyrosło ma podwoić swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto wykladam na stolnice wyrabiam i dziele na 3 części i pierwszy kawałek rozwałkowuję dosyć cienki placek podsypując mąką by sie nie kleił do stolnicy wykladam 3 część kapusty na placek rozprowadzam po placku zostawiając boki placka bez farszu zwijam ciasto w rulon podwijając do środka Boki ciast by farsz potem nie wypłynął.
Zawinięte kulebiaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak by sie nie dotykały smaruje je roztrzepanym, jajkiem i posypuje kminkiem lub makiem .
Piekę kulebiaki w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 35 -40 minut na środkowej półce bez termo obiegu wyjęciu zastawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film