Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Umyj kurczaka, natrzyj solą i czarnym pieprzem kredowym (w ilości 1 łyżeczka na 1 kg kurczaka). Złożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 1 godzinę. Przygotuj sos: wymieszaj miód, sos sojowy, czosnek, sól, pieprz. Wyjmujemy kurczaka, odcedzamy bulion, wyjmujemy z torby i smarujemy sosem. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na kolejne 20 minut.