Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł na każdą porę roku! A Sylwester może być z nim wspaniały:-)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 60
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 60
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Warzywa umyć. Obrać ze skórki. Pokroić w mniejsze kawałki. Kiełbasę, boczek i fileta pokroić Wszystko wrzucamy do dłużej miski. Dodajemy do całości przypraw (te co lubicie). Zostawiacie na min 2 godziny (najlepiej jeszcze dłużej) żeby nam się to wszystko dobrze zamarynowało. W między czasie przygotowujemy kociołek. Wysmarowujemy środek smalcem, żeby nam kapusta nie przywierała (smalcu nie żałujemy). Następnie wykładamy środek (spód i boki kociołka) liśćmi kapusty. Teraz całość z naszej miseczki wkładamy do kociołka. Zamykamy kociołek i zabieramy go na palenisko. ( w moim przypadku na trawie ustawiam 3 cegły i kładę kociołka na nie). Oczywiście kładziemy drewienka pod kociołek i podpalamy. Po 2,5 - 3 godz nasze jedzenie z kociołka będzie gotowe. ( w miedzy czasie można sprawdzić, czy wszystko mięknie i dostosować czas duszenia. Wszystko musi być bardzo miękkie) Zapraszam do obejrzenia filmu. Link poniżej :-) Życzę smacznego!!!