Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekonaj się, jak smakuje śledziowy tatar Magdy Gessler. Przepis popularnej restauratorki możesz wypróbować przy okazji najbliższej imprezy. Goście będą zachwyceni
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 123
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 123
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. W piekarniku rozgrzanym do 220 stopni upiecz paprykę. Obierz ją ze skórki.
Filety śledziowe, ugotowane jajka, obraną paprykę, ogórki, cebulę i grzybki pokrój w drobną kostkę i umieść w misce. Wymieszaj dokładnie całość. Dodaj kapary. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W osobnym naczyniu wymieszaj musztardę, miód, pastę pomidorową i dopraw je ostrą papryką mieloną oraz pieprzem. Tak przygotowany sos połącz z produktami w pierwszej misie. Dokładnie wymieszaj.
Tatara śledziowego wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie wyjmij, ułóż na talerzu i podaj gościom. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.