Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i chude kotlety z piersi indyka to nasza propozycja na prosty i szybki obiad. Mięso najlepiej kupić w całości i zmielić samemu, wówczas mamy pewność, że kotlety są z piersi z indyka bez niewiadomych dodatków.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 368
Polecam.
Odsłon: 794
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 368
Polecam.
Odsłon: 794
Składniki
Mięso z indyka kroimy w grubą kostkę i razem z cebulą również rozdrobnioną mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonej piersi z indyka i cebuli dodajemy jajko, przyprawy ( 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu), 3 łyżki bułki tartej oraz posiekany koperek. Dokładnie wyrabiamy mięso rękami. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na rumiano, z jednej strony na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień i przyrumieniamy drugą stronę kotletów. Delikatne kotlety z indyka gotowe!