Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 62
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 614
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 62
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 614
Składniki
Ozorki gotowac z warzywami i przyprawami przez godzinę. Wyjąc, obrac ze skórki, wrzucic do rosołu i gotowac jeszcze przez pół godziny.
Z masła i mąki zrobic jasną zasmażkę, rozprowadzic rosołem, dodac chrzan. Gotowac do zgęstnienia, dodac śmietanę rozmieszaną z surowymi żółtkami. Podgrzac, ciągle mieszając.
Ugotowane ozorki pkroic na skos, polac sosem. Podawac z ziemniakami puree lub łazankami. Smacznego.