Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszne udka z piekarnika pozostawione na noc w lodówce zamarynowane w majonezie, musztardzie i przyprawie do kurczaka po staropolsku, może to nic wielkiego ale obiad wspaniały a udka dosłownie rozpływały się w ustach
Polecam.
Odsłon: 517
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 433
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 294
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 760
Polecam.
Odsłon: 517
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 433
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 294
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 760
Składniki
Gotowe uda kurczaka dokładnie przemyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody, osuszone przełożyć do miski ponacinać wzdłuż skóry, wsypać przyprawę do kurczaka i dodać majonez oraz musztardę. Całość dokładnie wmasować w mięso za pomocą rąk do połączenia się mięsa z dodanymi składnikami, tak przygotowane nakryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki
Chwilę przed przygotowaniem obiadu wyjąć mięso z lodówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Z naczyniem włożyć do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 1 godzinę co jakiś czas obracając mięso aby równo się upiekło, 10 minut przed końcem pieczenia przestawić piekarnik na 230 stopni i podpiec aby skórka na udkach była rumiana
Upieczone chrupiące z wierzchu i mocno soczyste udka kurczaka podałam z ziemniakami oraz surówką przygotowaną z kapusty pekińskiej oraz jogurtu naturalnego i obowiązkowo zimne mleko prosto z lodówki. Obiad to bardziej może niedzielny niż sobotni ale ja raczej nie zwracam na to uwagi tylko gotuję to na co mamy aktualnie ochotę, do takich udek surówka może być jaką kto lubi