Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i pomidorami to smaczne danie, które przygotujemy w 15 minut. Jest to idealna propozycja dla zabieganych osób, doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny a także gorącą kolację.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Do małej miseczki przeciskamy przez praskę ząbki czosnku.
Na dużej patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju z tuńczyka delikatnie szklimy posiekaną cebulę, często mieszając. Do cebuli dodajemy czosnek, tuńczyka oraz pomidory z puszki, wszystko razem łączymy i podsmażamy około 5-7 minut. Pod koniec smażenia całość doprawiamy odrobiną soli, czarnym pieprzem, szczyptą oregano i bazylii. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i wszystko starannie razem łaczymy. Tak przygotowane danie posypujemy parmezanem lub serem grana padano i od razu podajemy.