Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna i chrupiąca marynowana cebula. Świetny dodatek do dań z grilla, sałatek, kanapek, burgerów a nawet pizzy. Cebulka marynowana jest gotowa do spożycia już w kilka godzin po jej przygotowaniu. Ja zazwyczaj robię wieczorem i zostawiam na noc w lodówce. Można ją przechowywać nawet dwa tygodnie, także warto mieć zawsze słoiczek tej pysznej cebulki pod ręką.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Do garnuszka wlać wodę, ocet dodać cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe, całość doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 3 minuty. Cebulę obrać i pokroić na plasterki włożyć do słoiczka i zalać gorącą zalewą. Pozostawić do wystudzenia, następnie włożyć do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc.