Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 136
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i pozostawić na 5 min. Rozpuszczoną żelatynę 'rozluźnić' w kąpieli wodnej, ale uważać aby się nie zagotowała. Dodać glukozę, wymieszać dobrze. Gdy składniki dobrze się połączą miskę zdjąć i dodać planty. Wymieszać. Masę z glukozy dodać ok. 600g cukru pudru. Wyrabiać dłońmi i stopniowo dosypywać cukier puder. Masa musi być elastyczna. Gdy moja masa jest gotowa robię z niej wałek i lekko zginam, jeśli nie będzie widać zagięcia oznacza, że jest dobra. Dopiero za którymś razem poczułam w dłoniach jej poprawną elastyczność :)