Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z brzoskwiniami idealne na lato.
Forma 28 x 26 cm
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3874
Składniki
Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier nadal ubijając, a potem żółtka. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać łopatką (nie używać miksera). Dodać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę octu, ponownie delikatnie wymieszać. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 40 minut w temp. 180°C. Z zimnego biszkoptu zdjąć skórkę. Przeciąć biszkopt na dwa blaty.
Masa: do 1,5 szklanki wody dodać 2 łyżki cukru, zagotować. Dwa kisiele rozpuścić w pół szklanki wody. Wlać do gorącej wody z cukrem, ugotować kisiel. 2 galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Po wymieszaniu wlać do ugotowanego kisielu. Wymieszać. Pół kostki masła rozpuścić. Gorące, roztopione masło wlać do masy kisielowo-galaretkowej. Wymieszać. Nie należy obawiać się grudek, które powstaną (ew. można masę zblendować). Odstawić do przestudzenia. Na jednej części biszkoptu ułożyć brzoskwinie. Zalać je tężejącą masą i przykryć drugą częścią biszkoptu. Ciasto posypać cukrem pudrem.