Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i zdrową przekąskę, która dostarczy nam dobrej energii oraz zaspokoi apetyt na słodycze. Kulki składają są tylko z trzech składników: daktyli, orzechów nerkowca oraz liofilizowanych owoców. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Możemy zabrać je w podróż, do szkoły lub pracy, a także na trening.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Orzechy nerkowca mielimy w rozdrabniaczu na "piasek" i przekładamy do miseczki. Daktyle pozbawiamy pestek i mielimy do momentu powstania jednolitej i kleistej masy.
Do masy daktylowej dodajemy zmielone orzechy, a następnie dzielimy ją na dwie części. Do jednej części dodajemy grysik ananasowy, a do drugiej grysik truskawkowy. Z obu części formujemy kuleczki, które obtaczamy w grysiku owocowym (ananasowe kulki w grysiku ananasowym, a truskawkowe w grysiku truskawkowym).
* Zamiast świeżych daktyli, możemy użyć suszonych, ale wcześniej warto je namoczyć.
PRZECHOWYWANIE: Kulki mocy przechowujemy w lodówce do 7 dni. Możemy je także zamrozić.