Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające i odpowiednie dla osób które nie lubią zbytniej wyczuwalności alkoholu w drinku
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Do szklanki wsypujemy lód, wlewamy wódkę i sprite.
Przekrajmy umytą cytrynę, odkrajmy jeden plasterek. Resztę cytryny kroimy na ćwiartki. Sok z jednej ćwiartki wyciskamy do szklanki (uważamy aby nie powpadały pestki. Plasterek cytryny nacinamy i przytwierdzamy do szklanki.
Osobiście lubię przed napełnieniem szklanki namoczyć jej brzeg w wodzie i zamoczyć w cukrze. Zamiast cytryny można użyć limonkę. Szklankę można jeszcze ozdobić skórką z cytryny lub limonki. Ilość alkoholu i napoju zależne są od wielkości szklanki oraz upodobań.