Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna i pyszna babka z jabłkami.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34785
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34785
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Składniki
Utrzeć masło z żółtkami i połową cukru. Przesiać mąki z proszkiem.Dodać sok i skórkę z cytryny i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Wszystko lekko wymieszać. Połowę ciasta wylać do wysmarowanej keksówki 12X30 i wyłożonej papierem do pieczenia. Poukładać kawałki jabłek. Zalać resztą ciasta, albo wylać całe i jabłka powciskać.
Piec w 180* ok.45 min. Po upieczeniu, babkę wyjąć, obracając na deskę.Zdjąć papier. Po przestygnięciu,obrócić i posypać cukrem pudrem.