Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny bananowe ekspresowe
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Do miski przesiać suche składniki: mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Dodać cukier, sól i wymieszać. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajko. Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego !