Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki mumie to przerażająca przekąska, która sprawdzi się na każdej halloweenowej imprezie. Jest niezwykle szybka w przygotowaniu, dzięki czemu można ją przygotować nawet wtedy, kiedy pozostało mało czasu. Wystarczą tak naprawdę dwa składniki: parówki i ciasto francuskie. Dzięki temu przekąska posmakuje nawet wybrednym dzieciom. Bardzo prosto można podkręcić smak parówek i dodać im charakteru za pomocą ulubionego sosu. Taka przekąska pierwsza zniknie z talerza!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Parówki wyjmij z opakowania. Ciasto francuskie wyjmij i rozwiń na blacie kuchennym. Za pomocą ostrego noża pokrój je na cienkie paski o szerokości ok. 1,5-2 cm.
Każdą parówkę owiń ciasno ciastem francuskim. Przełóż je na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Jajko roztrzep w osobnej miseczce. Posmaruj nim paski z ciasta francuskiego za pomocą silikonowego pędzelka.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Parówki mumie piecz przez ok. 20 minut lub do zrumienienia ciasta francuskiego. Przekąskę wyjmij i ozdób ją jadalnymi oczami. Jeśli ich nie masz, możesz wykonać oczy z małych kleksów kwaśnej śmietany i fragmentów czarnych oliwek. Parówki podawaj na ciepło z dodatkiem ketchupu, sosu chili lub innego ulubionego.